Pse kolliteshin malësorët kur ecnin natën vetëm? Arsyeja do ju habisë

Studiuesit, sidomos ata të angazhuar me përparësi në analizat krahasimore ndërmjet sistemeve kulturore, kanë vërejtur se në shumë kultura e ko.llitura e st.imuluar përc.jell kuptime simbo.like të caktuara. Um berto Eco ka shkruar se anëtarët e kulturave të ndryshme dallojnë disa lloje të ndryshme të k ollës ab u.zive, se e ko lli.tura e sti…

Read More

Vr*u vjehrrën, nëna e Blerina Metës rrëfen krimin: Nuk vdiq kur e qëllova me çifte, besoj është gjallë edhe sot

Emisioni “Me zemër të hapur”, e gazetares dhe autores Evis Ahmeti, ka marrë në intervistë Sanije Tugën, të ëmën e Blerina Metës, bashkëshortes së Pëllumbit. Ajo ka rrëfyer se si disa vite më parë ka vrarë vjehrrën, ngjarje e cila sipas saj ka ndodhur krejt aksidentalisht. Sipas saj vjehrra nuk ka vdekur vërtetë, madje aludon…

Read More