Vendosi një hudhër poshtë jastëkut, kur u zgjua nga gjumi ngeli pa fjale

Hudhra është një nga ushqimet më të shëndetshme. Sipas ekspertëve ajo duhet të konsumohet së bashku me bazën e ushqimeve ditore sepse mund të parandalojë dhe të trajtojë një numër të madh të problemeve shëndetësore të tilla si: arteriet e bllokluara, sëmundjen e mëlçisë, ftohjen, gripin apo probleme me frymëmarrjen. Fuqia e hudhrës mund të…

Read More

Pse kolliteshin malësorët kur ecnin natën vetëm? Arsyeja do ju habisë

Studiuesit, sidomos ata të angazhuar me përparësi në analizat krahasimore ndërmjet sistemeve kulturore, kanë vërejtur se në shumë kultura e ko.llitura e st.imuluar përc.jell kuptime simbo.like të caktuara. Um berto Eco ka shkruar se anëtarët e kulturave të ndryshme dallojnë disa lloje të ndryshme të k ollës ab u.zive, se e ko lli.tura e sti…

Read More

Po ju ndjek qeni? Mos vraponi, ja çfarë duhet të bëni në këto situata

Stina e dimrit na bën që të shohim qen endacakë çdo ditë. Megjithatë, lind një problem nëse ata veprojnë armiqësor. Ekspertët ndanë këshilla se si të mbroheni dhe të parandaloni kafshimet e qenve. Së pari, përpiquni të qëndroni të qetë. Qentë vërtet ndiejnë frikën njerëzore. Nëse keni një qen agresiv përballë, është e vështirë të…

Read More

Çfarë do të thotë nëse një zog hyn në shtëpinë tuaj ose godet një dritare: Jo të gjithëve do t’ju pëlqejë përgjigjja

Besëtytnitë nuk kanë pushuar kurrë së qeni popullore, e as interpretimi i shenjave dhe simboleve të ndryshme.Ka libra të tërë kushtuar bestytnive, por janë shumë të vështira për t’u përpiluar. Njerëzit, që nga kohra të lashta, duan të interpretojnë fenomene të caktuara dhe të specializohen në lloje të ndryshme parashikimesh. Sot ju sjellim interpretime të…

Read More