Ai derdhi një filxhan me kripë në lavaman. Arsyeja do ju befasojë

A e dini se kripa mund të përdoret në shumë mënyra të ndryshme në shtëpinë tuaj, nga pasurimi i shijes së ushqimeve tuaja deri te pastrimi i borës nga rruga juaj? Është e dobishme për mjekësinë pasi ruan ujin në trup kur konsumohet dhe kështu parandalon dehidrimin.

Megjithatë, kjo nuk është përdorimi i saj i vetëm. Kripa mund të jetë një nga aleatët më të dobishëm në shtëpinë tuaj, madje edhe jashtë kuzhinës. Ky përbërës i zakonshëm ka disa benefite të mahnitshme që e bëjnë atë një ndihmë të përsosur në situata të ndryshme në shtëpinë tuaj.Kripa mund të jetë një ndihmë e madhe sa herë që duhet të ballafaqoheni me disa pengesa të përditshme në shtëpinë tuaj, të tilla si zhblokimi i vaskës, pastrimi i njollës së lavamanit madje dhe eliminimit i ngjitjes nga hekuri.

1.Heqja e ngjitesit nga hekuri

Në një lëtër kuzhine hidhni nje sasi të konsiderueshme me kripë dhe bjerini sipër me hekur të nxehtë. Do e shihni që ngjitesi nga hekuri do të largohet si me magji.

2.Largimi i njollave nga mermeri

Nese aksidentalisht ju thyet nje veze mbi mermer mos u shqetësoni , mjafton ti hidhni kripë sipër dhe pastaj mbështilleni me letër guzhine. Banaku juaj i guzhinës do jetë më i pastër se kurrë.

3. Heqja e yndyrës nga tigani

Nëse në gatim e sipër e digjni më shumë se çduhet tiganin mos u shqetësoni hidhini ujë të nxehtë kripë dhe lëreni për 10 minuta . Më pas shplaheni dhe laheni me sfungjer ashtu siç do bënit zakonisht. Tigani juaj dikur i djegur tani do jetë si i ri.

4.Zhbllokimi i lavamaneve ose vaskës

Mbushni një enë me ujë dhe kripë dhe hidheni të vrima e lavamanit . Gjithë papastëritë do shkrihen dhe lavamani juaj nuk do ketë asnjë papastërti të mbetur.