Adoptoi djalin në jetimore që të vogël. Shikoni sa i lumtur është ai në moshën 6 vjecare(foto)

Ndonjëherë njerëzit gjejnë kuptim në jetën e tyre në mënyrat më të papritura, siç ishte rasti i një vajze që në moshën 23-vjeçare filloi një betejë ligjore për të adoptuar një djalë nga një vend tjetër. Dhe sot e kësaj dite, 6 vite më vonë, kjo ëndërr më në fund është realizuar.

Advertisements

Advertisements

Emily udhëtoi për në Ugandë për të bërë punë sociale në një jetimore kur ajo po kërkonte kuptimin e jetës së saj dhe ajo arriti ta gjente atë.

Aty ajo takoi një fëmijë të vogël të cilit i kishte vdekur nëna dhe nuk kishte kush të kujdesej për të. Djali i vogël quhet Adam dhe ka arritur t’i vjedhë zemrën kësaj angleze.

Kjo vajzë nga Worcestershire, Angli, nuk e kishte imagjinuar kurrë se do të birësonte një fëmijë. Fakti është se birësimi ishte diçka që nuk e kishte menduar kurrë, por fëmija i vodhi zemrën.

“E dija se do të ishte vërtet e vështirë të them lamtumirë, por nuk po mendoja ta adoptoja atë, thjesht nuk e pashë si një mundësi,” tha Emily.

Vajza u takua me Adamin kur ai ishte pesë ditësh, por në vitin 2015, pasi i mbaroi buxheti, iu desh të kthehej në Angli. Në vendlindjen e saj, ajo punoi si mësuese për dy vjet gjatë të cilave kurseu para për t’u kthyer në Ugandë dhe për të adoptuar Adamin e vogël.

“Gjithmonë ka diçka që nuk shkon. Herë humbin dokumentet, herë rrëzohet gjykata, ndodhin gjëra. Procesi i birësimit në Ugandë zgjati tre vjet dhe ne ishim atje gjithsej katër vjet e gjysmë përpara se të ktheheshim, ” tha Emily.

Kjo vajzë u bë virale në rrjet, pas së cilës filloi një fushatë për mbledhjen e fondeve për të mbuluar kostot e procesit. Shumë njerëz u prekën nga historia dhe vendosën të punonin së bashku.

Nderkohe ajo e mori te vogel por tani eshte nje femije shume i lumtur..