3 arsyet pse një burrë duhet ta dojë gruan e tij më shumë sesa nënën e tij, si mendoni ju?

1. Gruaja juaj nuk duhet të ndihet sikur duhet të konkurrojë me nënën tuaj për dashurinë, respektin dhe adhurimin tuaj.

Ju mund të keni një martesë të shkëlqyer DHE një marrëdhënie të shkëlqyer me nënën tuaj, por martesa juaj duhet të jetë e para. Përveç kësaj, lloji i dashurisë që ndjeni për gruan tuaj është një lloj dashurie ndryshe nga ajo që ndjeni për nënën tuaj. Ju mund t’i doni ata të dy, por duhet të kujdeseni për nevojat e gruas suaj përpara se të kujdeseni për nevojat e nënës suaj. Pa përjashtime.

2. Kur martohemi, marrëdhënia jonë me prindërit duhet të ndryshojë.

Kur martohemi, besnikëria jonë e parë i përket Zotit, pastaj bashkëshortit tonë, pastaj fëmijëve tanë (nëse i kemi) dhe më pas prindërve tanë. Kjo nuk është diçka që kam menduar. Kështu e krijoi Perëndia martesën. Zanafilla 2:24 thotë,

“Prandaj njeriu lë babanë dhe nënën e tij dhe bashkohet me gruan e tij dhe ata bëhen një mish i vetëm.”

Për më shumë rreth kësaj, lexoni “Burri im nuk më kompleton dhe do t’ju them pse” duke klikuar këtu.

3. Uniteti është një domosdoshmëri në martesë .

Dy nuk mund të bëhen një nëse nuk jemi të bashkuar. Kjo do të thotë që burri dhe gruaja janë në të njëjtën faqe dhe lëvizin në të njëjtin drejtim… fizikisht, emocionalisht dhe shpirtërisht. Kjo nuk mund të ndodhë kur një bashkëshort mendon se duke dashur gruan e tij do ta pengojë disi të dashurojë dhe të respektojë nënën e tij. Të duash nënën tënde dhe të duash gruan tënde janë dy përvoja krejtësisht të ndryshme.

Burra, nëna juaj është pjesë e juaja. Ajo të rriti dhe ishte gruaja e parë që të donte dhe do të të dojë përgjithmonë, por AJO NUK ËSHTË GRUAJA JUAJ. Ajo mund ta ketë të vështirë të heqë dorë, por ajo duhet të heqë dorë nga kontrolli për hir të martesës suaj. Dhe, ju duhet t’ia tregoni butësisht, por drejtpërdrejt asaj këtë të vërtetë jetike.

Cili eshte mendimi juaj ke duhet te vesh te paren nenen apo gruan?