Ky është Alket Rizai nga Jugu që i kanë bërë këngë për ato që bëri në bürgjet greke, trim i madh në Greqi është, e njihni?

Reperi Tus i ka dedikuar një këngë të plotë Alket Rizait, i burgosuri shqiptar më i famshëm në Greqi, i njohur për bëmat e tij me arr atitë nga bu rgu, por jo vetëm.

“Kam kënduar për Alket Rizain sepse Alket Rizai është hero këtu në Greqi. Është tr im, ka bërë gjëra të çmendura brenda dhe jashtë bu rgut” do të shprehej Tus asokohe.

Nuk dihet sesa sukses do të ketë reperi në Greqi me këtë projekt, por e sigurt është se kënga “ka ndezur” edhe në Shqipëri.

Kush është Alket Rizai

Alket Rizai ka lindur me 24 maj 1978 ne Ballsh. Në moshën 16 vjecare u largua per në Greqi për të punuar. Është bërë i njohur si shqiptari që është arra tisur dy herë nga bur gjet greke me helikopter.

Ai ishte më i vogli i tre djemve dhe ka qenë një fëmijë i bindur. Kishte një pasion të veçantë, të cilin ndoshta mund ta shndërronte në profesion nëse e ardhmja e tij do të ishte ndryshe: elektronikën.

I zbërt hente pajisjet elektronike dhe i montonte sërish që në moshën 10-vjeçare. Vitet e para të fëmijërisë Alketi i kaloi në fshatin Kalenjë, te dajat e tij. Gjashtë vjeç është kthyer në qytetin e lindjes për të nisur klasën e parë. Shkollën e mesme nuk e ka përfunduar, është larguar për në Greqi.

Alketi perveç gjuhes shqipe flet 5 gjuhë të huaja. Alket Rizai eshte arrat isur 2 here me helikopter nga bu rgu i Koridalos.

Tentoi arratisjen e trete duke marre peng 6 police te burgut te Malandrinos.Per momentin ndodhet ne bu rg.