23 vjecarja pëson paralizë në të gjithë trupin pasi hëngri diçka që ne e hamë përditë

Një grua në Kolorado ka mbetur e paralizuar dhe po lufton për jetën pasi luftoi me një infeksion bakterial vdekjeprurës – pasi ajo hengri nje supe te konservuar.

23 vjecarja filloi të vuante nga marramendja, shikimi i dyfishtë dhe probleme me frymëmarrjen.

Brenda 24 orëve, të gjithë muskujt e trupit të saj u paralizuan. Do të duheshin dy javë që mjekët të gjenin shkakun pse 23 vjecarja u paralizua dhe se supa dyshohej të ishte burimi i infeksionit.

Botulizmi shkaktohet nga ngrënia e ushqimeve që janë kontaminuar me bakterin C botulinum. Këto toksina sulmojnë sistemin nervor dhe mund të shkaktojnë paralizë

Më së shpeshti shfaqet në konservimin e bërë në shtëpi, kur ushqimi nuk ruhet siç duhet. Në të kaluarën, botulizmi ka qenë i lidhur me ushqime si sardelet, pesto, domatet dhe turshitë.

Mendohet se 23 vjecarja u infektua me botulizëm nga supa e konservuar që mori nga një tezgë tregu.