Vjehrri nuk më pranon në shtëpi nëse nuk lind djalë, më ndihmoni si të veproj?

Mungesa e një djali në familjen e saj të vogël mesa duket është shnd ërruar në dramë jete për një 28-vjeçare, e cila shprehet se vjehrri i saj nuk e pranon në shtëpi derisa të lindë djalë.

Gruaja e re nga Dukagjini shprehet se po vuan një mentalitet patriarkal që po e ndan nga familja dhe e v r et pam asë shpirtërisht.

Kjo është historia tepër e dhim bshme e rrëfyer. “Edhe unë jam nga Dukagjini, por bëj pjesë tek njerëzit që fëmija është bekim i Zotit e nuk ka rëndësi se.k si.

Ama nuk ka të njëjtin mendim vjehrri im. Kam dy vajza dhe jam 28-vjeçe. Jetoj me burrin në Shkodër, vjehrri jeton në vendlindje bashkë me kunatin e vogël dhe dy djemtë e tij.

Pas lindjes së vajzës së parë u ndje keq sepse donte djalë, pasi burri im është fëmija i madh i familjes. Por kur pas dy vitesh linda vajzën e dytë, vjehrri nuk më erdhi as në mate rnitet. Akoma se ka parë mbesën e vogël, e nuk më pranon në shtëpinë e tij.

E di që është e tm.er r shme, burri është pr ekur shumë, por thotë që nuk po mbajmë dot shtyllën e shtëpisë, e deri pa çuar djalin në shtëpi le të rrimë më mirë në shtëpinë tonë.

Vajza e madhe e do shumë gjyshin e saj edhe pse e ka parë rradhë. Por ai rri vetëm me nipat, djemtë e kunatit. Vjehrra ka vd.ek ur shumë vite më parë dhe ai gjithmonë dhe më i sertë është bërë.

Mua më vjen keq ta ndaj burrin kështu na babai i tij, e vajzat nga gjyshi se është tu r p dhe kush na dëgjon. Tani flas kështu në fakt, se ka raste kur fa jësoj dhe veten se përse s’po ja jap një djalë kësaj familjeje e të biem të gjithë rehat e familja të bashkohet.

Vjehrri mendon se është f aji im që “s’kam në gen me ba djem”. Jam kaq e str e suar sa kam f r ikë të nis një shtatz ani të tretë.

Sepse pas kësaj e kam të ndaluar të lind më. Nëse është vajzë i bie të ndahem përjetë me vjehrrin.