Vjehrra i shpoi veshët fshehurazi vajzës së saj, nëna e re e ndalon të takohet me mbesën

Gjyshërit dhe vjehërrit janë të njohur për prirjen e tyre për të ndërhyrë në edukimin e nipërve ndoshta më shumë seç duhet. Por sjellja e një vjehrre me të vërtetë tronditi një nënë të re, duke e detyruar atë ta ndalonte të kishte kontakt me mbesën e saj.

Advertisements

Konkretisht, siç përshkroi nëna në Reddit, ajo shpoi veshët e së bijës pa lejen e saj:

Advertisements

“Burri im vjen nga një kulturë ku nuk është e pazakontë që vajzave t’u shpohen veshët kur janë ende foshnje. Nëna e tij filloi të këmbëngulte që t’i shponim veshët vajzës sonë vetëm disa ditë pasi lindi. E bëra të qartë se nuk do ta bëja dhe se do të prisja derisa ajo të mbushej mjaftueshëm për ta kërkuar vetë nëse donte.”

Por gjyshja me sa duket nuk u pengua nga refuzimi i saj dhe gjithsesi i shpoi veshët vajzës gjatë një pune kujdestarie në fundjavë.

“ Kur e pashë, u tremba ”, thotë nëna, e cila shton se foshnja “po qante aq shumë nga dhimbja ”, saqë shkuan te mjeku për të pyetur nëse duhet të hiqte vathët, ai e bëri menjëherë. Në atë moment vendosa që vjehrra ime dhe kushdo në familjen e burrit tim nuk do të kishte më kurrë kontakt me vajzën time pa qenë unë e pranishme .”

Megjithatë, ajo bëri një përjashtim për kunatën e saj, e cila qartazi mori anën e saj në këtë rast, ashtu si edhe burri i saj.

Shumë përdorues të Reddit morën anën e saj, duke shkuar aq larg sa e cilësuan aktin e vjehrrës si “ barbar ” e “sulm të dhunshëm”.

Të tjerët mbajtën një qëndrim më të ftohtë, por menduan se në çdo rast nëna e re ka të drejtë:

“ Vjehrra jote ka treguar se i vendos dëshirat e saj mbi të tuat dhe të burrit tënd ”, komentoi në mënyrë karakteristike njëri. Disa, megjithatë, i sugjeruan asaj që të kishte një bisedë me vjehrrën e saj që ndoshta mund të përmirësonte marrëdhënien e tyre pas incidentit. Një marrëdhënie që gjithsesi kalon në prova të mëdha pas ardhjes së fëmijëve, sidomos kur ka edhe dallime kulturore.