Paralajmërimi i gjinekologëve për femrat. Ja sa herë duhet ti ndërroni të mbathurat

Sipas specialistes së shëndetit intim, Dr. Shirin Lakhani, duhet t’i ndërrojmë të brendshmet cdo dite apo sa me shpesh.

“Të brendshmet janë në kontakt të ngushtë me lëkurën, më saktësisht me zonat intime për periudha të zgjatura kohore.

Si rezultat, ato bien në kontakt edhe me lëkurën e vdekur nga ato zona, si dhe me baktere – si baktere të shëndetshme që kanë të gjithë, ashtu edhe me baktere të këqija,

të cilat mund të jenë rezultat i infeksioneve që mund të çojnë deri edhe në sëmundjet SST (sëmundjet seksualisht të transmetueshme). Ekzistojnë disa hulumtime që sugjerojnë se edhe larja e të brendshmeve në lavatriçe nuk mund t’i heqë plotësisht disa baktere si E.coli.”

Sondazhi i më shumë se 1000 grave nga The Derm Review – një platformë për kujdesin e lëkurës – zbuloi se 21 për qind veshin të brendshme për “disa ditë”. Por gjinekologet paralajmerojne se duhet ti nderrojne cdo dite ato.

Ndaj higjena duhet te jete paresore tek cdo femer.