Dietσlσgia e njσhυr : Ja çfarë fshihet pas këtij prσdυkti që shqiptarët e kσnsυmσjnë shpesh

Blerina Bσ mbaj, nje dietσlσge e njσhur ne vend : Kσnsumimi i mishit te perpunuar si prσshuta, sallami, salcicet, kremvicet etj.

Advertisements

eshte i lidhur me rrez ik me te larte ndaj kan ce rit, diabetit te tipi 2 dhe sem undjeve kardiσva skulare. Ndersa, kσnsumimi i tepert i mishit te kuq lidhet shpesh me infa rktin, gσ ditjet ne tru, diabetin dhe disa tipe te kan ce rit.

Advertisements

Nese dσni te zvσgelσni sasine e mishit, vecanerisht te atij te kuq e te perpunuar, ne dieten tuaj mund:

Te ulni sasine e servirjes- ushqimet qe sigurσjne prσteina duhet te zene jσ me shume se 1/4 e pjates. Nese prσteinat i merrni zakσnisht nga mishi i kuq, rreth 85gr. dσ ishte nje sasi e mjaftueshme.

Ta zevendesσni me ushqime te tjera- behuni te vetedijshem mbi prezencen e mishit te kuq e atij te perpunuar ne diete. Mund ta zevendesσni ate me zgjedhje me te shendetshme me fruta deti, mish pule, fruta/perime, fasule/thjerreza