Vezët e ziera dhe rëndësia e tyre! Mjekët japin lajmin e madh

Veza është një ndër produktet që mbart vlera të jashtëzakonshme us hqyese re nditur në li stën e 10 super ushqimeve dhe nuk ka mëngjes më të k ëndshëm se vezët sido të jenë të gatuara. A e keni pyetur veten se cila vezë është më e vyera dhe sa vezë është mirë të konsumoni në ditë?

Rezul tatet e studimeve të fundit mbi do bi të shë nde.tësore të ve zëve të p ulave. Rezulton që 2 deri 3 vezë është doza optimale ditore. Akoma më mirë në.se këto vezë janë me Omega 3 e cila konsiderohet sot në botë super veza e shë ndetit të mirë.

Veza me Omega 3 konsiderohet veza që mbron zemrën dhe ushqen trurin. Më po shtë do të gjeni një listë të të mirave që i vijnë organizmin dhe shëndetit nga konsumimi i dy vezëve në ditë.

Truri gjendet nën mbrojtjen e kolinës eshtë provuar se kolina kjo vitaminë e veçantë është ma teriali më i rë ndësishëm ndërtimor i trurit.

Nëse hani 2 vezë në ditë trupi juaj merr mjaftueshëm nga kjo lëndë ushqyese. Mungesa e kolinës çon në rënien e kujtesës.