Metode e lehtë dhe e shpejtë për të lare atletet në lavatriçe pa i prishur ato

Atletet nuk mund të lahen mirë me dorë, sikurse lahen në lavatriçe.

Por nëse keni frikë se do të deformohen ose do të shkëputen, relaksohuni dhe ndiqni këto hapa të larjes së atleteve në lavatriçe.

Është e nevojshme: *detergjent i lëngshëm, *6 lugë gjelle sodë buke, *këllëf jastëku ose qese lavanderie, *një furçë këpucësh ose një furçë dhëmbësh të vjetër, *disa peshqirë

Mbrëmjen para se të lani atletet, hidhni tre lugë sodë buke në atlete dhe lërini të qëndrojnë gjatë gjithë natës.

Shkundini mirë në mëngjes. Më pas hiqni lidhëset e këpucëve dhe vendosini në një këllëf jastëku ose çantë rrobash që të mos ngatërrohen dhe më pas futini në lavatriçe.

Fshini sa më shumë papastërti, baltë, etj. me një furçë këpucësh ose një furçë dhëmbësh të vjetër. Më pas “fusni” mirë atletet në peshqirë dhe vendosini të gjitha së bashku në lavatriçe, idealisht 4-6 peshqirë.

Më pas derdhni detergjentin e lëngshëm dhe ndizni lavatriçen në programin e larjes me ujë në temperaturë më të ulët dhe duhet larë jo më shumë se 40 minuta.

Më pas nxirrni atletet dhe lërini të thahen në ajër. Mos i vendosni rastësisht në tharëse sepse ajri i ngrohtë mund t’i shtrembërojë dhe të dëmtojë ngjitë