Nuk ndalet Euro, vijon rënien drastike

Euro nuk ndal rënien. Monedha evropiane e nisi javën me një rënie të fortë kundrejt lekut. Referuar kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, një euro këtë të hënë është këmbyer me 100.7 lekë.

Ky është niveli më i ulët që prej korrikut 2023.

Edhe dollari ka pësuar rënie duke u shtitur nën 94.58 lekë. Gjithashtu dhe monedhat e tjera kanë pësuar rënie.

Për bankën e Shqipërisë këto luhatje në kursin e këmbimit, ku leku vijon të forcohet vjen si rezultat i fluksit të valutës që po vjen në vend për shkak të turizmit e investimeve të huaja, që kanë shkaktuar shumë ofertë për euro në treg dhe pak kërkesë.

Çfarë po ndodh me monedhën euorpiane? Nuk ndalet Euro, vijonÇfarë po ndodh me monedhën euorpiane? Nuk ndalet Euro, vijon

Statistikat mare nga faqja zyrtare e Bankes se Shqiperise