‘Çmendet’ moti/ I nxehti ekstrem ‘pushton’ këtë vend

Dhjetëra shkolla në kryeqytetin e Filipineve, Manila, pezulluan mësimin për shkak të temperaturave të larta. Termometri shënoi 42 gradë, duke e bërë të përballueshëm vazhdimin e orëve të mësimit.

Shkollat ??fillore dhe të mesme në Quezon, pjesa më e populluar e qytetit, u urdhëruan të mbylleshin, ndërsa autoritetet lokale në pjesë të tjera të Filipineve u dhanë shkollave mundësinë për të vazhduar mësimin online.

Disa shkolla kanë reduktuar orarin e mësimit për të shmangur pjesën më të nxehtë të ditë