8 vjecari pi pije energjike i shkojne rrahjet e zemren 145 rrahje në minutë gati duke vdekur

Një baba ka bërë thirrje qe pijet energjike të tërhiqet nga raftet e supermarketeve pasi djali i tij tetë vjeçar “gati vdiq” nga pirja e një kanaçe.

Femija 8 vjec kishte probleme me frymemarrjen dhe probleme shendetsore rrahjet e zemrës së tij u rritën deri në 145 rrahje në minutë – mund ta shihnit duke i rrahur bluzën e tij.

“Ai nuk mund të merrte frymë. Filloi të tërhiqte flokët dhe faqet. Gruaja ime mori një peshqir të freskët dhe ia vuri në ballë në përpjekje për ta qetësuar.”

Mjekët zbuluan se presioni i tij i gjakut ishte jashtëzakonisht i lartë dhe qëndruan me të për 90 minuta derisa shenjat e tij jetësore u stabilizuan.

Ekspertët paralajmërojnë se nivelet e larta rrisin rrahjet e zemrës dhe presionin e gjakut dhe thonë se fëmijët janë më të rrezikuar ndaj nuk duhet te pijne pije energjike.

Ndaj keshilla ime si prind eshte qe beni kujdes nga pijet energjike pasi mund te jete fatale per femijet tuaj transmeton shiko.news