Për Të Gjithë Ato Që Thuajse Çdo Ditë Pijnë Paracetomol, Ekspertët Japin Përgjigjen e papritur

Il’açet kundër dhi mbjeve me kosto të ulët mund të blihen në shumicën e farmacive.Paracetamoli përdoret për të trajtuar dhi mbjet dhe gjithashtu mund të përdoret për të ulur një temperaturë të

Advertisements

lartë.Duke parë se është një il’aç kaq i dobishëm, a mund të jetë në të vërtetë i dëmshëm duke pasur parasysh mundësinë e arritjes së tij?Më poshtë gjeni gjithçka që duhet të dini rreth paracetamolit:Sa kohë i duhet pa racetamolit për të funksionuar dhe sa është një do zë standarde?

Advertisements

Paracetamoli zakonisht merret në një formë tabletash ose kapsule, ose një ose dy kapsula 500mg në të njëjtën kohë. Il’açet kundër dhi mbjes marrin deri në një orë për të filluar efektin dhe nuk duhet të merret së bashku me il’açet e tjera që tashmë përmbajnë paracetamol.

Paracetamoli mund të merret me ose pa ushqim dhe gratë shtatzëna ende mund ta përdorin atë në sasi të moderuara.A është e sigurt të merrni paracetamol çdo ditë?Do za e zakonshme për të rriturit është një ose dy tableta 500mg deri në katër herë në 24 orë dhe gjithmonë duhet të lini të paktën katër orë midis do zave.

Kjo do të thotë një maksimum absolut prej tetë tabletave 500mg brenda një dite. Mbidozimi i paracetamolit mund të shkaktojë ef ekte anë sore serioze, që do të thotë se nuk duhet të tundoheni kurrë për të rritur do. zën ose për të marrë një do. zë të dyfishtë nëse keni dhi mbje të forta.Nëse jeni ende duke iu përmbajtur kufijve,

por e shihni veten duke kërkuar paracetamol çdo ditë, duhet të kontaktoni mjekun tuaj.Megjithëse është i dobishëm kur merret me masë, marrja e paracetamolit për një kohë të gjatë mund të dëmtojë mëlçinë tuaj. Kontaktoni me mjekun tuaj dhe ata duhet të jenë në gjendje të gjejnë një zgjidhje afatgjatë të problemit,DUKE E HAP REK LAMEN ME POSHTE JU KENI MUNDESI TE LEXONI ME TEPER