Ky shtet i madh europian heq masat anti-Covid, mbi 70% e popullsisë e vaksinuar

Belgjika ka hequr masat anti-Covid duke hequr kufirin në numrin maksimal të klientëve në dyqane dhe qendra tregtare.

Për më tepër, masat janë zbutur për ngjarje të tilla si ngjarje kulturore, shfaqje ose sportive.

U vendos që hapësirat e mbyllura, të cilat mund të strehojnë deri në 3.000 persona, të funksionojnë me kapacitet të plotë.

Që nga 13 gusht, vizitorët që tregojnë një “biletë” që vërteton se janë plotësisht të vaksinuar, kanë një rezultat negativ duke bërë një test PCR brenda 48 orëve, ose janë shëruar kohët e fundit nga sëmundja, do të jenë në gjendje të marrin pjesë në ngjarjet në natyrë.

Panairet tregtare, dasmat, ahengjet dhe pritjet gjithashtu mund të mbahen me një kapacitet deri në 250 persona.

U vendos që aktivitetet rinore të tilla si kampe mund të kryhen me një maksimum prej 200 personash.

Pas fushatës, në të cilën më shumë se 70 përqind e të rriturve u vaksinuan në Belgjikë , numri i vdekjeve duket se ka rënë shumë.

Në ditët e para të shkurtit, kur sapo filloi fushata, numri i rasteve u rrit në 2,000 në ditë dhe në 5,000 në mars, ndërsa në mes të shkurtit 30 njerëz vdisnin çdo ditë, dhe në mars 25 njerëz vdisnin.

Edhe pse rastet ditore aktualisht po i afrohen 1500 , numri i njerëzve që humbën jetën për shkak të Covid-19 ka rënë në 2 në ditë.

Qeveria belge lehtësoi kufizimet në fillim të qershorit dhe shumica e ambienteve të brendshme u rihapën.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP