Ky test inteligjence është argëtim i përsosur duke ushtruar trurin tuaj. Sfida e sotme është një enigmë matematikore që zgjidhet në jo më shumë se 8 sekonda.

Testi paraqitet në formën e një ekuacioni matematikor të përfaqësuar nga lule me ngjyra të ndryshme. Qëllimi juaj është të gjeni vlerën e secilës lule, duke përfshirë lulet me petale portokalli, rozë dhe blu.

Advertisements

Për ta bërë këtë, ju duhet të gjeni përgjigjen e duhur në më pak se 8 sekonda. Nëse dëshironi, mund të merrni me vete një kronometër, letër dhe stilolaps.

Kjo enigmë matematikore ka avantazhin e argëtimit dhe ushtrimit të trurit tuaj në të njëjtën kohë. Mprehni aftësitë njohëse, thelbësore për të gjitha aktivitetet e përditshme.

Advertisements

Zgjidhja e kësaj enigme do të përmirësojë aftësitë tuaja për zgjidhjen e problemeve dhe do të përmirësojë kujtesën tuaj. Do të keni fituar në kreativitet dhe përqendrim. Prandaj, ju mund ta zgjidhni këtë lloj enigme rregullisht për të marrë përfitimet maksimale.

Përgjigja për testin e IQ

Advertisements

E gjetët me kohë përgjigjen e enigmës? Nëse po, urime, ju keni një aftësi mbresëlënëse arsyetimi. Nëse nuk keni arritur të gjeni përgjigjen e duhur, gjithmonë mund të praktikoni me gjëegjëza të tjera.

Këtu është shpjegimi i kësaj gjëegjëzë matematikore:

Ekuacioni i parë: shtimi i tre luleve me petale portokalli është i barabartë me 45. Pra, vlera e një luleje me petale portokalli është 15. Duke i zëvendësuar lulet me vlerën e tyre! 15 + 15 + 15 = 45.

Ekuacioni i dytë: dy lule me petale portokalli të shtuara në një lule me petale rozë është 40. Kështu, vlera e një luleje me petale rozë është 10, duke zëvendësuar kështu lulen rozë me vlerën e saj: 15 + 15 + 10 = 40 .

Ekuacioni i tretë: një lule me petale rozë e shumëzuar me një lule me petale blu është 30. Kështu, vlera e një luleje me petale blu është 3. Zëvendësimi i lules së gjelbër me vlerën e saj: 10 x 3 = 30.

Ekuacioni i katërt: një lule rozë plus një lule e kuqe shumëzuar me një lule jeshile. Zëvendësimi me vlerat e secilës lule: 10 + 15 x 3 = ?

Përgjigja për këtë gjëegjëzë është 55, sepse:

15 x 3 = 45,

10 + 45 = 55.

Artikulli paraprak“Telefoni më i përshtatshëm është Nokia 1110”, gazetari i njohur zbulon sa kushton një minë me telekomandë
Artikulli tjetërKanë hatërmbetje apo janë miq? Me veprimin e fundit, Efi i vë vulën marrëdhënies me Luizin