Vjen deklarata e fortë nga ish-kryeministri i njohur shqiptar: Konflikti shqiptaro-serb është një hap larg

Tensionet në veriun e Kosovës janë rindezur me përplasje mes KFOR-it dhe protestuesve serbë.

Advertisements

Ndërkombëtarët janë vendosur në lëvizje për të qetësuar palët. Serbia ka sjellë ushtrinë në kufi.

Advertisements

Ish-kryeministri shqiptar Pandeli Majko shkruan se konflikti shqiptaro-serb është një hap larg.

“Konflikti shqiptaro-serb është një hap larg! Shërbimet ruse po punojnë nën “alibinë” e krijuar!Këmbëngulja për të bërë gjënë e duhur, në politikë, bëhet shpesh justifikim për rezultatin e gabuar!” thotë Majko. Kryeministri Kurti është kritikuar ashpër nga SHBA lidhur me aksionin në Veri.

Blinken ka deklaruar se veprimet e tilla do të kenë pasoja në raportet e Kosovës me SHBA.