Si të ndaloni së qenuri toksik? Këto këshilla do të shpëtojnë marrëdhënien tuaj

Marrëdhëniet mund të bëhen të vështira. Të gjithë ne e kemi idealin në mendjen tonë dhe në mendimet tona krijojmë se si do të donim që gjërat të ishin. Megjithatë, në të vërtetë, gjërat nuk shkojnë ashtu siç ne do të donim. Çiftet e ndërtojnë jetën e tyre nga përvojat që ndajnë, por edhe nga ato që kanë jetuar.

Advertisements

Ata e “pikturojnë” jetën e tyre me kujtime, përvoja, mendime dhe perceptime që kanë fituar tashmë për jetën dhe shoqërimin me të tjerët. Të mos harrojmë gjithashtu prejardhjen sociale të secilit, mënyrën e komunikimit dhe sjelljet e tyre funksionale apo jofunksionale të përditshme.

Advertisements

Krejt papritur, megjithatë, kjo marrëdhënie mund të bëhet toksike, bazuar në atë që çdo person ka përjetuar tashmë.

A po sillni toksicitetin në marrëdhënien tuaj?

Nëse edhe ju po pyesni veten, përgjigja është ndoshta po. Ju sjellni dhe do të sillni toksicitet në marrëdhënie. Të gjithë e bëjnë këtë. Nëse jeni autentik në marrëdhënien tuaj dhe nuk fshiheni, atëherë do ta bëni. Toksiciteti është një pjesë e çështjeve jofunksionale që kanë qenë të pranishme në jetën e një personi.

Sa më shpejt të kuptoni rrënjën e problemeve, aq më shpejt do të merreni me veten dhe marrëdhëniet tuaja me të tjerët. E mira është se ne mund ta kontrollojmë këtë toksicitet dhe shkaktarët që e “zgjojnë”. Por nëse një mashkull nuk ka punuar me veten dhe nuk ka pranuar se kush është, për fat të keq, problemet në marrëdhënie do të lindin dhe do të jenë të vështira për t’u zgjidhur.

Çfarë duhet të bëni që të mos e shkatërroni marrëdhënien tuaj

Koha më e mirë për të ndihmuar lidhjen tuaj është të jeni të sinqertë me veten dhe të tjerët. Identifikoni çfarë ka ndodhur, çfarë sjelljesh dhe përvojash ju bëjnë të reagoni në një mënyrë që mërzit të tjerët. Mosnjohja e rrënjës së sjelljes tuaj toksike mund të çojë në marrëdhënie të dështuara.

Lexoni libra, flisni me një psikolog ose bisedoni me partnerin tuaj dhe vendosni së bashku ndryshimet që duhet të bëni për të përmirësuar marrëdhënien tuaj. Gjithmonë mbani mend se ju dhe vetëm ju jeni ata që do të reduktoni toksicitetin që sillni në marrëdhënie. /abcnews.al