Deputeti socialist Erion Braçe i kërkoi sot ministrisë së Financave dhe Ekonomisë që pas rritjes së pagave të nisë reformën në administratë për të larguar të paaftët dhe të tepërtit. Ish-zv/ kryeministri kërkoi që çdo individ të paguhet për punën dhe jo për karrigen.

“E para mbi të gjitha, rrogat natyrisht janë një vlerësim monetar i punës, që kanë vlerësimin e punës, por edhe statusin e individit apo edhe pa diskutim me vështirësinë e punës. Hierarkia është vendosur që në ’90.

Advertisements

Parlamenti zë një vend shumë të rëndësishëm. Mjerë ai që e shikon si institucion që ka grumbulluar ca njerëz që e kanë mendjen për të vjedhur dhe grabitur. Në kuvend patjetër që ka deputetë që i bëjnë nderë demokracisë. Që të jesh deputet nuk është qokë.

Jo, të jesh deputet është nderi i jetës sa kohë materializon atë që është qëllimi kryesor, ti shërbesh interesit publik. Kemi tepër njerëz në administratë, nëse shikojmë eficencën e punës. Të tepërtit dhe të paaftët të dalin jashtë. Kësaj reforme të pagave ti shkojë pas një reformë në administratën publike. Secili duhet të paguhet për punën dhe jo karrigen” tha ai.

Advertisements

Artikulli paraprakNdodh skandali në vendin shumë pranë Shqipërisë! ‘Skifterat’ grabisin shumën e majme të parave në një teqe
Artikulli tjetërPS dhe opozita bashkojnë votat në Komision, rriten pagat e deputetëve dhe ministrave