“Presidencialet” në Turqi, Erdogan në vështirësi pas numërimit të 85 % e votave

Ditën e sotme në Turqi është mbajtur raundi i dytë i zgjedhjeve presicenciale.

Advertisements

Sipas mediave të huaja, nga 85 % të votave të numëruara deri më tani, Erdogan është përpara me 53.15 %, ndërsa Kilindaroglu merr 46.85 % të votave.

Advertisements

Kujtojmë se turqit votuan edhe për Asamblenë Kombëtare në raundin e parë më 14 maj. Partia e Erdoganit ka një shumicë komode në organin prej 600 vendesh.

Vendet ndahen si më poshtë:

323 për nacionalistët AKP dhe MHP të Erdoganit

212 për Republikanët (CHP) dhe Partia e Mirë e Meral Aksener

65 vende për partitë më të vogla të majta.