Vendosni pritshmëri jorealiste për veten tuaj

Ju mendoni se nuk mund të dështoni kurrë, të bëni gabime ose të zhgënjeni të tjerët.

Advertisements

E keni të vështirë t’u besoni të tjerëve

Si një perfeksionist, ju mbështeteni vetëm tek vetja, që do të thotë se nuk u besoni të tjerëve.

Advertisements

Keni nevojë që ta keni gjithçka në kontrollin tuaj

Me kontroll, ju dëshironi që gjithçka të jetë perfekte dhe i bëni shumë presion vetes.

Advertisements

Jeni vazhdimisht të pushtuar nga jeta

Të jesh një perfeksionist 24/7 është punë e vështirë dhe duket se nuk mund të bësh një pushim sepse je në gatishmëri gjatë gjithë kohës.

Keni pritshmëri joreale nga të tjerët

Pritja juaj mund të jetë që të zbuloni se edhe të tjerët duhet të jenë mbinjerëzor dhe, nëse jo, ata janë “të dobët”.

Ndiheni të vetmuar

Kur keni nevojë për një shpatull për t’u mbështetur, zbuloni se i konsideroni shumë njerëz si të besuarit tuaj, sepse mendoni se ata nuk mund t’ju kuptojnë dhe për këtë arsye nuk mund t’ju mbështesin.

Njerëzit mendojnë se ju i dini të gjitha

Njerëzit ose do të vijnë tek ju për këshilla, ose do t’ju shmangin, duke ju mbajtur jashtë rrethit të tyre shoqëror, sepse i bëni ata të ndihen inferiorë.

Nivelet tuaja të stresit janë të larta

Të qenit “aktiv” gjatë gjithë kohës do të dëmtojë shëndetin tuaj. Duke mos i dhënë kurrë një pushim vetes do të thotë se nuk është aq e pazakontë që mund të keni probleme shëndetësore që mund të shkurtojnë jetëgjatësinë dhe cilësinë tuaj të jetës.

Nuk e keni prioritet kujdesin për veten

Shpesh, perfeksionistët i vënë të tjerët para vetes dhe nuk kanë një praktikë të mirë të kujdesit për veten.

Keni frikë nga dështimi

Perfeksionistët kanë një frikë të fortë nga dështimi dhe i shohin gabimet ose vendimet e gabuara si dështime personale.

Keni vështirësi në marrjen e vendimeve

Ju shpesh i hamendësoni zgjedhjet tuaja, nga frika se marrja e vendimit të gabuar do të reflektojë negativisht në kompetencën ose karakterin tuaj.

Shmangni marrjen e rreziqeve

Perfeksionistët mund të shmangin marrjen e sfidave të reja ose ndjekjen e mundësive jashtë zonës së tyre të rehatisë.

Krahasoni vazhdimisht veten me të tjerët

Perfeksionistët shpesh e krahasojnë veten me të tjerët, duke kërkuar më shumë tek vetja.

Artikulli paraprakLAJM I FUNDIT/ Mbytet 13-vjeçari në Dibër
Artikulli tjetërBien lindjet në tremujorin e parë 2023; niveli më i ulët historik në dekada