Komentatori ikonë britanik, John Motson, ka vdekur në moshën 77-vjeçare.

I njohur në ishull si “Motty”, Motson filloi të prezantojë e të komentojë futbollin në “BBC” në vitin 1971.

Advertisements

Që atëherë, deri në pensionimin e tij në vitin 2018, ai mbuloi dhjetë Kupa Bote dhe po aq Kampionate Evropiane, si dhe 29 finale të Kupës FA, duke u bërë zëri më i njohur i futbollit britanik në dekadat e fundit.

Ndeshja e fundit që ai komentoi ishte përballja e Crystal Palace me West Bromëich në vitin 2018.

Advertisements

Në të njëtën kohë, ai u bë i njohur gjerësisht për bashkëpunimin e tij me “EA Sports”, pasi që nga viti 1996 zëri i tij shfaqej në komentet e videolojës më të njohur, FIFA.