Një nënë e shtrirë me foshnjën e saj në Klinikën e Neonatologjisë në QKUK është rrezikuar nga rënia e pllakës ‘armstrong’ nga tavani i dhomës ku ishin të shtrirë.

Nëna ka dërguar videon në adresë të Gazetës Shneta dhe ka treguar se ngjarja ka ndodhur para disa ditësh kur kishte reshje të shiut në Prishtinë.
Ajo duke dashur të mbetet anonime, ka thënë se janë tmerruar nga ky rast pasi janë frikësuar për bebet e tyre.

Advertisements

“Kjo ka ndodhur para dy javësh. Ato ditë që pat shi. Unë kam qenë e shtrirë me vajzën në dhomë. Kemi qenë tri nëna me bebe. Nëna që ka qenë afër dritares për fat të mirë vetëm disa minuta pa ndodhur kjo, e kishte larguar beben prej shtratit. Kanë qenë në pytje sekondat që mos me i ra bebes”, ka deklaruar kjo nënë.

Ajo ka thënë se pas këtij rasti nuk kishin pranuar të qëndronin në atë dhomë, por stafi nuk iu kishte bë zgjidhje për transferimin e tyre në një dhomë tjetër.

Advertisements

“Me insistimin tonë bebat i dërguam në dhomat ku qëndrojnë infermieret dhe ne qëndruam atë natë aty”, ka thënë ajo.

Ajo ka treguar se ky problem ishte rregulluar të nesërmen nga punonjësit e QKUK-së të cilët sipas saj kishin deklaruar se ka ndodhur për shkak të rrjedhjes së ujit nga shiu.

Gazeta ka kërkuar sqarime sot nga QKUK në lidhje me këtë rast dhe për rrezikimin e pacientëve nga incidente të ngjashme, por të njëjtit nuk kanë kthyer përgjigje.

Ndërsa drejtoresha e Klinikës së Neonatologjisë Hajrije Ismaili, ka thënë se në kohën kur ka ndodhur rasti kishte qenë në pushim vjetor por problemi ishte raportuar dhe ishte sanuar.

“Ate dite ka pasur shume rreshje. Siper eshte nenkulmi. Me gjasa per shkak te rrymimeve te medha ka ardh te zhvendosja e pllakave te tavanit”, ka deklaruar Ismaili.