Elon Musk po përballet me një hetim në SHBA për mizori ndaj kafshëve mes akuzave se kompania e tij e implanteve të trurit ka vrarë në mënyrë të panevojshme 1500 kafshë në një të ashtuquajturën ‘Disneyland të majmunëve’.

Neuralink po krijon një implant të çipit të trurit, i krijuar për të ndihmuar njerëzit të kontrollojnë kompjuterët dhe protezat me mendjen e tyre. Ndërsa Musk thotë se dëshiron të testojë çipat te njerëzit në gjashtë muajt e ardhshëm, ato ende nuk janë të sigurta për njerëzit.

Advertisements

Në vend të kësaj, kompania ka përdorur testimin e kafshëve për të zhvilluar çipat dhe ka vrarë rreth 1500 kafshë gjatë procesit.

Kafshët – duke përfshirë 280 dele, derra dhe majmunë – dyshohet se kanë ngordhur në eksperimente që nga viti 2018, sipas Reuters dhe të brendshëm të kompanisë.

Advertisements