Një varkë e vogël me emigrantë u mbyt 24 milje larg brigjeve të Lampedusa ndërsa në bord kishte rreth tridhjetë persona.

Ushtarët e patrullës së rojes bregdetare shpëtuan 22 burra, tre gra dhe një të mitur. Megjithatë, janë katër të zhdukur: tre burra dhe një grua dhe kërkimet janë në vazhdim. Një vajzë e vogël, me nënën e saj dhe një djalë që kishte dhimbje të forta gjoksi, menjëherë pas zbarkimit në skelën Favarolo, u dërguan në ambulancë.

Advertisements

Emigrantët e shpëtuar nga roja bregdetare vijnë nga Liberia, Kameruni, Bregu i Fildishtë, Guinea, Senegali, Mali dhe Gambia.

Ndërkohë një e mitur migrante, 7 muajshe shtatzënë, u transferua nga Lampedusa, me një helikopter 118, në spitalin San Giovanni di Dio në Agrigento. Vajza, filloi të kishte dhimbje të forta dhe pas transferimit të parë në Klinikën Ambulatore, mjekët vendosën ta transferonin në spital.

Advertisements