Lloji i pulave, Ayam Cemani, janë pulat më të shtrenjta në botë, dhe kur themi të shtrenjta e kemi fjalën për një shumë prej 2500 dollarë.

Këto pula janë të veçanta pasi ato janë të zeza si në pjesën e jashtme ashtu edhe në atë të brendshme.

Advertisements

Puplat e tyre janë të zeza, sqepat, kthetrat, madje edhe mishi, eshtrat dhe të gjitha organet e brendshme janë të tilla.

I vetmi element jo i zi i këtyre shpendëve është gjaaku, i cili ka ngjyrë të kuqe, siç është tek të gjithë kafshët, shpendët dhe njerëzit.

Advertisements

Vetëm një pulë ‘Ayam Cemani’ arrin çmimin deri në 2 500 dollarë.

Kështu që është shumë e veçantë, është një pulë e një race të rrallë”.

Advertisements

Pula ka marrë emrin e një fshati (Cemani) në Java-n Qendrore.

Për ngjyrën e zezë merita është e një tipari gjenetik i njohur si “fibromelanosis”, që është karakteristikë e ‘Chinese Silkie’, një lloj pule e zezë, tepër e çmuar në Kinë.

Artikulli paraprakMonika shkoi në emision te Bora Zemani, ky është reagimi i papritur Trixës
Artikulli tjetërJu kujtohet çifti që na bëri të qeshim me lot? S’do e besoni ç’ka ndodhur me ta