Ky ishte sekreti më i madh në jetën private të Enver Hoxhës, për të cilin jetoi gjithmonë me fr ikë

Ata të dy ishin njoftuar gjatë kohës kur Enver Hoxha ishe mësues në Korçë, dhe më vonë e zyrtarizuan lidhjen mes familjesh, kur edhe Mbreti Zog ishte pajtuar që ata të dy të martoheshin, ku kishin vendosur të fejoheshin në pranverën e vitit 1939, shkruan Gazeta Metro

Advertisements

Mirëpo, pas konfliktit të Shqipërisë me Italinë, familja mbretërore u largua nga Shqipëria për në Greqi, dhe Hoxha me Mexhiden u ndanë, edhe pse kjo e fundit i kishte kërkuar atij të shkonte me ta, dhe iu bashkuar atyre, por deri në fund, pasi familja mbretërore e kishte tradhtuar atë.

Enver Hoxha ndërroi mendje kur pa se ata nuk po shkonin në Selanik ku do t’ i merrte një anije britanike që do t’ i çonte në Londër, siç ishte thënë kur u nisën, por po shkonin në Stamboll.

Advertisements

Kështu që, pasi mori një sasi të mirë parash nga Princesha e tij, u kthye në Shqipëri. Enver Hoxha dhe Princesha Maxhide nuk u panë më kurrë, ose së paku nuk u takuan.

Por Princesha Maxhide do të vazhdonte që ta to rt uronte Enver Hoxhën deri në vd ekje, në mënyrën e saj.

Advertisements

Që prej vitit 1939 e deri sa vd iq rreth gjysmë shekulli më pas, Enver Hoxha do të jetonte me fr ikën e zbulimit të letërkëmbimit të tij me motrën e Zogut, që do ta shkatërronte politikisht atë.

Gjetja dhe zhd ukja e letrave të shumta që ai i kishte dërguar Princeshës Maxhide u bë obsesioni i jetës së tij.

Letrat sigurisht që i ruante princesha e cila jetonte në mërgim pranë të vëllait.

Artikulli paraprakJu kujtohet çifti që na bëri të qeshim me lot? S’do e besoni ç’ka ndodhur me ta
Artikulli tjetër3 rregullat strikte qe duhet te ndiqte shoferi i Enverit, ndryshe ‘i ikte koka’