Ish-dik’tatori shqiptar Enver Hoxha, kishte një jetë të mbushur me mistere, ndoshta më shumë se sa yjet e muzikës, apo të kinemasë të cilët kanë qenë shumë më të hapur për median dhe publikun.

Hoxha kishte vetyra luksoze dhe disa rregulla që shoferi i tij duhej t’i respektonte në përpikmëri, trasnmeton Gazeta Metro.

Advertisements

Enver Hoxha kishte një veturë të tipit Mercedes 600, limuzine ka qenë diamanti mbi kurorën e veturave me të cilat ka udhëtuar drejtuesi i lartë i shtetit komunist shqiptar.

Më poshtë Gazeta Metro ju sjellë 3 rregullat që duhet t’i respektonte me përpikmëri shoferi i Enver Hoxhës, në të kundërtën edhe mund ti ikte koka:1. Nëse Enver Hoxha ulej në sedijen e pasme të makinës, nuk kishte më trimëri, por as fr.ikën s’mund ta njihje, ndërsa pakujdesia më e vogël shënohej me “bojë të kuqe”.

Advertisements

2. Drejtuesi i automjetit duhet të kryente detyrën me përpikëri, ndërsa oficeri shoqërues ndiqte të gjithë procesin me një vëmendje dyshuese deri në çastin e fundit.3.

Në bulevardet e kryeqytetit, por dhe në rrugët inter-urbane, Benzi ‘300 SEL’ me benzinë, një prodhim super i perëndimorëve gjermanë, nuk duhet t’i kalonte 60 kilometrat në orë.

Vetëm kështu jeta e drejtuesit të shtetit ishte e siguruar në çdo rast.

Gjithçka e përcaktuar nga ekspertët ishte firmosur nga vetë kryeministrit Mehmet Shehu.Veturat të cilat ka përdorur Enver

Hoxha janë: Fiat Millecento, Alfa Romeo, ZIM, Flamuri i Kuq, Gaz 67, Gaz 69, Kadillak, Mercedez Benz 300 SEL dhe Mercedez Benz 600 Limuzinë./gazetametro