HRFGH0 Restaurant on Kohlmarkt in front of the Hofburg Palace, Innere Stadt, Vienna, Austria

Ju sigurisht mund të jeni duke konsideruar një jetë jashtëvendit ose të ëndërroni të bëni një lëvizje nëpër Evropë.

Bazuar në kritere të ndryshme duke përfshirë praninë e njëshkolle ndërkombëtare, cilësinë e jetës, sistemin e kujdesitshëndetësor, zhvillimin teknologjik, afërsinë me aeroportet me fluturime ndërkombëtare, koston e jetesës, komunitetin aktivtë emigrantëve dhe shkallën e ulët të krimit, organizataDestinacionet më të Mira Evropiane (EBD) ka zbuluarrenditjen e saj për vendet kryesore për të jetuar, investuar dhekrijuar projekte të reja.

Advertisements

Zbuloni destinacionet më miqësore, ato me cilësinë më tëmirë të jetës, zhvillimin më të madh teknologjik, për punë nëdistancë ose të filloni projektin tuaj në internet dhe të krijonibiznesin tuaj.

Braga, Portugali

Advertisements

Populli Portugez është eksplorues dhe u detyrohemi përshumë zbulime. Duke u përballur me oqeanin, Portugaliaështë e hapur për botën. Hapja dhe sipërmarrja janë dy cilësitë rëndësishme që mund të gjenden në Braga.Harrojeniklishetë për njerëzit latinë që piqen në diell, populli portugezështë i kualifikuar dhe punëtor dhe ata flasin anglisht shumëmë mirë se shumë nga fqinjët e tyre evropianë.Braga ështëqyteti i tretë i Portugalisë, dhe konsiderohet qyteti më i lumturnë vend. Ajo është gjithashtu në podiumin e qyteteveevropiane me cilësinë më të mirë të jetës. Për shumë vite, Braga ka organizuar aktivitete kombëtare dhe ndërkombëtare. I njohur për historinë dhe gastronominë e tij, kjo RomëPortugeze tërheq jo vetëm sipërmarrës dhe familje (përcilësinë e jetës, hapësirat e gjelbërta dhe shkollat​​ndërkombëtare), por edhe ata që dëshirojnë të investojnë nëturizëm. Qyteti gëzon një nga nivelet më të larta të rritjes nëEvropë në sektor. Kohët e fundit, Braga u njoh për shpejtësinëe saj dhe betejën efektive kundër Covid-19, duke shfaqurkapacitetin e saj për inovacion dhe dinamizëm.

Madrid, Spanjë

Advertisements

Madrid ofron një nga cilësitë më të mira të jetës së Evropës, një kosto të arsyeshme jetese dhe një shkallë të ulët të krimit. Spanja është një vend në evolucion të vazhdueshëm dinamik, kulturor, i pakrahasueshëm dhe një destinacion perfekt.Spanja gjithashtu ofron sisteme të mira shëndetësore dheshkollore dhe Madridi i përshtatet të gjitha profileve të tëhuajve. Spanjollët, veçanërisht brezat e rinj, flasin anglishtshumë mirë, por të mësosh spanjisht do të jetë një ndihmë e madhe për t’u integruar plotësisht në strukturën lokale. Madrid është kryeqyteti i një vendi të madh dhe për këtë arsye ështëmë i shtrenjtë se disa vende të tjera në Spanjë, por kostoja e jetesës është më e ulët se në shumë kryeqytete të tjeraevropiane si Viena, Londra ose Parisi.

Me shumë shkolla ndërkombëtare, si dhe shkolla spanjollepublike dhe private cilësore, Madridi do t’u përshtatet tëhuajve me fëmijë, por edhe studentë të vegjël dhe atyre qëkërkojnë sfida të reja.

Brighton, Mbretëria e Bashkuar

A doni të vendoseni në Evropë, për disa muaj, një vit apo pjesën tjetër të jetës tuaj, por nuk keni energji ose kohë për tëmësuar një gjuhë të re? Britania e Madhe është për ju. Ndërsadisa qytete si Londra, Manchester ose Birmingham, janëperfekte për të gjetur një punë në një kompani të madhe, tëtjera si Brighton janë krijuar për fillestarë dhe artistë.

I njohur për zhvillimin e tij të madh, Brighton njihetgjithashtu si një nga kryeqytetet e gjelbra të Britanisë. Njëdestinacion bregdetar në bregdetin më të afërt të jugut nëLondër, është një nga qytetet me cilësinë më të mirë të jetës, ipërshtatshëm për një qëndrim të shkurtër me një buxhetmesatar ose për një lëvizje afatgjatë për buxhete më tëpërshtatshme (Brighton është i 7-ti më i madhi qytet ishtrenjtë në MB). Pikat e forta të tij janë jeta kulturore, bregdet i madh, dyqane të ndryshme, shkolla ndërkombëtaredhe arti i rrugës me famë botërore.

Hamburg, Gjermani

Gjermania është një vend mikpritës për emigrantët që duan tëzbulojnë një vend të njohur për cilësinë e jetës, industritë e rëndësishme, shkallën e ulët të krimit, shkallën e lartë tëpunësimit, stabilitetin dhe shëndetin e mirë ekonomik.Gjermania ka diçka për t’u ofruar të gjitha llojeve tëemigrantëve, pensionistëve, punëtorëve të rinj, prindërve tërinj, udhëtarëve, qofshin ata të shkolluar ose jo. Gjermaniaështë një vend i madh në Evropë dhe mund të jesh ipavendosur për zgjedhje se cilin qytet të zgjedhësh. NdërsaBerlini është i përshtatshëm për personat e rinj aktivë dhedixhitalë, Hamburgu mund të jetë më i përshtatshëm përfamiljet, si dhe pensionistët që dëshirojnë të përfitojnë nga njëjetë kulturore intensive. Nëse mësimi i gjermanishtes ju duketi pam

Vjenë, Austri

I njohur si një nga qytetet me cilësinë më të mirë të jetës nëEvropë dhe një nga nivelet më të ulëta të krimit, Vjena ështënjë destinacion kryesor për emigrantët që dëshirojnë tëvendosen në Evropë. Vjena është një zgjedhje perfekte për ataqë kërkojnë siguri, stabilitet, përballueshmëri, kulturë, aksesnë kujdesin shëndetësor dhe shkollat ​​ndërkombëtare.Zakonisht, emigrantët priren të jetojnë mesatarisht pesë vjetnë destinacionin e mërgimit të tyre, por ata që vendosen nëAustri kanë tendencë të qëndrojnë atje gjatë gjithë jetës sëtyre, të joshur nga cilësia e jetës së saj. Austria nuk ështëvetëm një nga ndikimet kryesore kulturore në kontinent por gjithashtu është një vend në krye të çështjeve mjedisore, etikedhe shoqërore. Qyteti i Sigmund Freud e di që ne të gjithëjemi të ndryshëm dhe ju do të pranoheni siç jeni në Vjenë. Ashtu si Zvicra, Austria ofron punë në sektorë të ndryshëm tënivelit të lartë të tilla si kompani ndërkombëtare, banka dheuniversitete. Rekomandohet për ata që duan të krijojnëbiznesin e tyre. Shumë prej popullsisë së Vjenës flasin mëmirë anglisht sesa gjermanisht, megjithëse mësimi i gjuhësgjermane do t’u ndihmojë në procedurat administrative dhepër t’u integruar më lehtë në shoqërinë austriake.

Roterdam, Hollandë

Ndërsa Hollanda është e njohur për zhvillimin e saj dhe qasjetinovative ndaj çështjeve etike dhe shoqërore, ne shpeshshpesh mendojmë për Amsterdamin dhe harrojmë qytete tëtjera të mëdha për udhëtarët siç është Roterdami. Me shumëshkolla ndërkombëtare, qyteti i përshtatet familjeve me fëmijë, por edhe studentëve të rinj. Selia e shumëinstitucioneve dhe ndërmarrjeve të mëdha, Rotterdam ofronpunë të paguara mirë për emigrantët e kualifikuar. Shumica e Hollandezëve flasin anglisht të shkëlqyeshëm dhe janë tëkëndshëm, modest dhe miqësor. Hollandezët kanë një ngazyrat më të suksesshme postare në botë dhe Roterdam ka njënga portet më të rëndësishme në Evropë.

Artikulli paraprakKujdes, rrezikoni shumë! Asnjëherë mos i shtrini këmbët në kroskotin e makinës
Artikulli tjetërCa sekret vajzash! 3 hapa për të zbuluar nëse partneri po ju tradhton me të vërtetë