Nëse jeni në një udhëtim të gjatë ose të ngecur në trafik gjatë një udhëtimi të përditshëm, një bateri e shkakrkuar e celularit mund t’ju mërzisë sepse nuk dini si ta kaloni kohën.

Në fillim, mund të duket e padëmshme të fusni telefonin tuaj për tu karikuar me USB e makinës suaj. Por, ngarkimi i tefelonit gjatë udhëtimit tuaj mund të jetë një gabim i madh.

Advertisements

Pse? Sepse, porta USB në automjetin tuaj ndoshta siguron më pak energji elektrike se sa i duhet telefonit tuaj me të vërtetë për t’u karikuar. Si rezultat, telefoni juaj mund të ndalojë ndërsa merr karikimin, ose më keq, mos të karikohet fare.

Advertisements

Gjithashtu telefoni juaj mund të marrë shumë energji që nuk i duhet. Një karikues i dëmtuar mund të ofrojë energji të paqëndrueshme të pajisjes, duke shkaktuar mbinxehje, dëmtime të komponentëve të brendshëm ose në rast të rrallë, shkatërrimin e pajisjes.

Artikulli paraprakA jeni GATI? Rama bën paralajmërimin E BUJSHËM: Do të dëgjoni diçka që…
Artikulli tjetër“Ajo po paguan mllefet e…”, Aleksia flet për marrëdhenien e Beatrixës dhe Donaldit